Recept - SPAGHETTI ALLA CARBONARA – „SPAGHETTI ALLA CARBONARA“

Spaghetti alla Carbonara

Špagety Carbonara pocházejí z oblasti Lazio, konkrétně z Říma. Tento jednoduchý a přitom lahodný pokrm si získal popularitu po celém světě. Tradičně se připravuje bez smetany - jemnou, krémovou texturu tvoří směs vajec, sýru Pecorino Romano a šťávy z těstovin. Pravé Carbonara se připravují s pancettou nebo guanciale, což jsou italské druhy slaniny, a nikdy se do nich nepřidává cibule ani česnek. Důraz je kladen na kvalitní suroviny a rychlé zpracování.

Špagety Carbonara
Doba přípravy Doba přípravy: 20 minut
Obtížnost Obtížnost: Lehká

Postup přípravy

1
Uvař těstoviny ve velkém hrnci s osolenou vodou, dokud nebudou al dente.
2
Mezitím rozehřej olej na pánvi a osmaž guanciale nebo pancettu, dokud nebude křupavá.
3
Lehce rozšlehej vejce ve velké míse s nastrouhaným sýrem a pepřem.
4
Když jsou těstoviny hotové, sceď je a přidej do pánve s guanciale.
5
Dobře promíchej, aby se těstoviny obalily guanciale.
6
Sundej pánev z ohně a nech těstoviny trochu vychladnout.
7
Přidej směs vajec a sýra a dobře promíchej, aby se těstoviny obalily omáčkou.
8
Ihned podávej. Na závěr můžeš dochutit čerstvě namletým pepřem.
×
Porovnání produktů

Porovnat produkty