Loupaná rajčata v plechovce Cirio Pomodori Pelati Lattina ponořené do fantastické rajčatové omáčky vynikají velmi plnou chutí a hodí se ke většině úprav.
Loupaná rajčata, Rajčatový protlak, Regulátor kyselosti: kyselina citrónová
Neobsahuje lepek.
Po otevření uchovejte v chladu a spotřebujte do 3-4 dnů.
Energetická hodnota na 100 g 112kj / 27 kcal
Tuky (g): 0,2 z toho Nasycené mastné kyseliny (g): 0,1 / Sacharidy (g): 4,2, z toho Cukry (g): 3,8 / Polyalkoholy (g): 0 / Škroby (g): 0 / Vláknina (g): 1,1 / Bílkoviny (g): 1,1 / Vitamíny (g): 0 / Minerální látky (g): 0 / Sůl (g): 0,0
Francesco Cirio se narodil v Nizza Monferrato (Asti) 25. prosince 1836.
Jeho otec byl skromný obchodník s obilím a jeho kontakt s tímto prostředím hluboce poznamenal malého Francesca, který, úžasný svými schopnostmi a vynalézavostí, byl již ve 14 letech velmi aktivní na trhu s ovocem a zeleninou v Porta Palazzo v Turíně.
V té době přicházela z londýnského a pařížského trhu rostoucí poptávka po čerstvém italském prvním ovoci, která často zůstávala neuspokojena. Z tohoto pozorování vedla intuice mladého Ciria k zahájení obchodu s ovocem a zeleninou do zaalpských a britských měst.
Za několik měsíců se tak stala nejvýznamnějším zemědělským exportérem v Piemontu.