Těstoviny Divella Fusilli No.40 jsou velmi oblíbené, krátké těstoviny, bohaté na chuť. Tvar těstovin je tvořen třemi malými křídly harmonicky zatočenými do spirály, díky kterému těstoviny krásně drží omáčku. Fusilli mají svůj původ ve středu jižní Itálie a jejich název je odvozen od slova „fuso“, neboli vřeteno.
Semolina z tvrdozrnné pšenice, voda.
Obsahuje: 1. OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK a výrobky z nich, 6. SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) a výrobky z nich
Skladujte mimo zdroje tepla a slunečního záření a vyhněte se vlhkému prostředí.
Vložte do vroucí osolené vody a vařte 10 minut mírném ohni.
Energetická hodnota na 100 g 1508 kj / 355 kcal - scezené
Tuky (g): 1,7 z toho Nasycené mastné kyseliny (g): 0,9 / Sacharidy (g): 72 , z toho Cukry (g): 3,9 / Polyalkoholy (g): 0 / Škroby (g): 72 / Vláknina (g): 2,8 / Bílkoviny (g): 13 / Vitamíny (g): 0 / Minerální látky (g): 0 / Sůl (g): 0,004
DLOUHÁ RODINNÁ TRADICE
První mlýn se datuje do roku 1890 v Rutiglianu v provincii Bari, kde se dodnes nachází hlavní výrobní závody a mlýn Noicattaro.
Výroba byla poprvé zahájena v řemeslné továrně na těstoviny v letech 1910 až 1920, protože těstoviny a další základní potravinářské výrobky byly domácí výroby. Proto ve dvacátých letech minulého století Francesco Divella a jeho děti, které zdědily vedení společnosti, postavili nedaleko v Noicattaru mlýn na tvrdou pšenici . Během temných let druhé světové války přidělování mouky a těstovin způsobilo národu neuvěřitelné potíže. Přesto začala továrna na těstoviny Rutigliano registrovat první nárůsty výroby.
Puglia