Italský pikantní salám Salumi del Castello Capocollo piccante se připravuje ze speciální části prasete z vrchní časti panenky. Maso má 3-4 cm vrstvu tuku, která ho udržuje měkké během fází zrání. Solení masa trvá čtyři až osm dní, poté se přidají se zrnka černého pepře a poté se zabalí do prasečí temenní bránice. Po dokonalém nasolení masa se maso sváže přírodním motouzem a zavěsí se ke zrání, které trvá i 100 dní.
Uvedená cena je za 1kg
vepřové maso, sůl, feferonková omáčka černý pepř, koření a přírodní aromata, cukry: (dextróza a sacharóza), antioxidant: E301, konzervanty: E250, E252
NEOBSAHUJE LEPEK, LAKTÓZU A DERIVÁTY MLÉKA
V lednici při teplotě do 4°C.
Energetická hodnota na 100 g 1741 kj / 416 kcal
Tuky (g): 32,50 z toho Nasycené mastné kyseliny (g): 11,9 / Sacharidy (g): 1,5 z toho Cukry (g): <0,1 / Polyalkoholy (g): 0 / Škroby (g): 0 / Vláknina (g): 0 / Bílkoviny (g): 29,10 / Vitamíny (g): 0 / Minerální látky (g): 0 / Sůl (g): 5,9
SALUMI DEL CASTELLO se rodí z touhy zaručit kontinuitu kalábrijské tradice v umění přípravy salámů.Salámová továrna si klade za cíl identifikovat to nejlepší a nejtypičtější v kalábrijské tradici. Naše výrobky věrně respektují výrobní postupy, které si místní lidové umění předává z generace na generaci. Péče o maso, výběr těch nejkvalitnějších surovin, sušení, uzení, to jsou typické rafinace kalábrijského salámu, které zvýrazňují chuť a autentičnost tím, že připomínají chutě a vůně této velkorysé země.
Kalábrie